Sammanfattning

Hemma, hemma, hemma!

Nu är det ett helt år kvar till nästa Bokmässa. Gud. Det känns verkligen konstigt.

Så himla mycket fokus i flera månader, veckor, dagar – sicken hets! Och nu är det slut. Det är som att de senaste dagarna blivit uppslukade av ett hål bara. Men jag har fotobevis. Det hände.

Här kommer min obligatoriska sammanfattning:

Mässans mesta stress: Kom till montern och upptäckte att jag (rookien) hade beställt fel väggar. Vi som skulle tapetsera och allt. Löstes med hjälp av väldigt mycket kardborreband och grannmonterns trappstege.

Mässans boende: Masthuggsterrassens vandrarhem – familjärt. Även på det här området har jag testat det mesta. Nästa år kanske jag tältar.

Mässans onödigaste: Räkmackor-schmäkmackor – kom igen! Det är nästan i klass med fiskpinnarna som filéas i Kina, så som de far över jorden för att hamna på just din smörgås.

Mässans bästa budget: Tunnbrödswrapsen som jag köpte vid Masthugget. Himla goda. Och billiga. Prisvärda, kort sagt. Önskar att mitt lokala Hemköp också sålde sådana.

Mässans dyraste: Supergod middag på Basement med 4/5 Bokhoror – så himla gott och värt! Trevliga diskos, framtidsplanerande och creme brulee-premiär för undertecknad.

Mässans bästa seminarium: var också det enda. Liv Strömquist, Sara Granér och Yvonne Hirdman i smakrik harmoni och – jag svär – jag hade kunnat gå på tie andra seminarium och ändå inte skrattat lika mycket.

Mässans fynd: tre skrivblock med sagomotiv, en mobilstrumpa, Sara Granérs vikariealmanacka för 2011 (vikarierar för Liv Strömquist), Sara Granérs ”Med vänlig hälsning”, ”Hetero i Hägersten” av Sofia Olsson (premie när jag tecknade premmo på Bang), Zeina Abiracheds ”Svalornas Lek”, Richard Mathesons ”Legend”, Tanja Langers ”Cas Esterel”, ”Ingen fara” av Selma Mahlknecht, en super woman-kopp och en brosch. Nöjd.

Mässans irritationsmoment: Dels ungarna som stal, verkligen stal, godis i montern (ex. en artig gosse frågade mig om vägen till övervåningen, medan den andre rafsade ner godis i papperspåse), dels alla tanter som trodde att allt i vår monter var gratis. De här, är det någonting ni delar ut gratis, eller? Vad ska ni annars göra med alla böcker ni inte säljer här nere [än att ge dem till mig]? (Rätt svar: vi brände upp dem strax utanför Borås). Bubblare: folk som stannar mitt i gångarna. Giv signal och invänta mötesplats.

Mässans pinsammaste: Jag råkade stjäla en Smil-dryck av en ung pojke. Råkade eftersom jag på fem sekunder lyckades glömma bort att jag hade min egen förpackning i väskan och därför tog hans. Skammen när jag slog mig ner, rotade i väskan efter fikalektyr och hittade min egen Smil: ENORM!

Mässans roligaste: Lätt alla ursöta tonårstjejer som blev så himla glada när jag frågade om de ville vara med i vår referensgrupp i montern, de genuint läsälskande som sprutade läslust ur öronen. Jag älskar er!

Mässans nöt: salta mandlar.

Antal minutrar på Park: Kanske trettio.

Antal glas vin: Cirka 9. Totalt.

Antal starköl: 1.

Antal San Francisco (drink): 1.

Antal uppdruckna vattenflaskor: Minst 20.

Antal minuter i toakö: 67.

Antal okynnesätna godisar i montern under tråkiga eftermiddagar: 449.

Betyg mässan 2010 (av 5): 4.

Nästa år blir det tyska för hela slanten.  Auf Wiedersehen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *