Politik

Att bli pressekreterare: antingen via politiken eller via journalistiken.

Eva Franchell ångrar sitt val, Romero gör det inte. De har valt varsin väg in.

Och så berättar Franchell:

Jag har bevakat ministrar, varit pressekreterare åt en minister som mördats och därefter utsatts för ett drev av Guds nåde. Jag har sett alla sidor.

Ändå vill hon försvara drevjournalistiken. Det var rätt att bevaka Mona säger Franchell. Romero är kritisk, förstås. Journalistiken ska ha en moral, journalister bör inte bli moralistiskt indignerade. Då slutar man ta reda på fakta och vill bibehålla spänningen i dramat, kontrar Romero. Som ju namnger sådana (i hans tycke då) journalister och redaktioner i sin bok.

Så håller Romero hårt i micken på manligt vis, åh varför blir det alltid så när det ska delas mick? Jag vill ju höra Eva! Och så kommenterar Eva precis det nu! Bra.

Det var avgörande att Mona var kvinna och dessutom hade många fiender inom partiet. Det blir inte drev om partiet sluter upp säger Franchell.

Det är så intressant när Franchell berättar om hur kvinnor blir behandlade. Och sen, med stigande ålder! Fy fan.

Maktkampen inom socialdemokratin, den ÄR intressant. En av anledningarna till att man ska köra en sossehöst nu tycker jag. Många spännande böcker om just sossarna.

Det här inlägget postades i Bokmässa av Johanna Ögren. Bokmärk permalänken.

Om Johanna Ögren

Jag är född och uppvuxen i Tornedalen men bor i Stockholm sedan många år. Jag älskar biografier, allra mest musikerbiografier, men är inte alls förtjust i skräck. Jag förutom bokhora så driver jag flera stora bloggar och har startat tidningen Gadgette - en tekniktidning för kvinnor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *