Olika roller

Jag har varit på bokmässan fyra gånger nu. Jag har haft fyra olika roller. Första året intervjuade vi på Bokhora författare i NoKs monter. Jag var som fastvuxen där. Vi gjorde sjukt många intervjuer.

Året efter var jag mer åt presshållet. Jag träffade Klas Östergren, Håkan Nesser och Carolina Gynning. Bland annat. Jag härjade om nätterna och var bakfull. Men det är ju alla. I dag har jag mött fyra olika kvinnor med röst mörkare än Bengt Magnusson. Just sayin’.

Förra året hade vi ett storseminarium och då hade jag finbricka och fick komma in i diverse olika lounger, käka gratis wienerbröd och lunch och skriva autografer. Det var en del härj då med, men framförallt var det glid.

I år jobbar jag på golvet. Och nu har jag tillgång till en helt ny lounge: utställarservice. Här är kön till toaletterna marginellt kortare och det finns gratis kaffe. Kakorna är inte lika lylliga som till seminariehållarna, men jag äter ändå bara nötter.

Hursomhelst: de är intressanta, de här rollerna. Kanske är det här mitt jobbigaste år hittills. Det är så sjukt långtråkigt i montern emellanåt (får man skriva så?), men alla ljud och monterprogram och det konstanta sorlet får min hjärna att flyta omkring i skallen.

Nåväl. Om 75 minuter slår vi igen. Då blir det tävling om kundvagnarna som vi kör ut lådorna till bilen med. Eller snarare: alla andra kommer slåss. Inte vi. Vi åker tillbaka till vandrarhemmet och hämtar upp våra grejer i morgon. Lyxen att inte ha ett 9-5jobb att stressa till i morgon för att inte förlora alldeles för mycket pengar på att vara tjänstledig: ENORM!

En reaktion på “Olika roller

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *