JoÖ summerar mässan

Jaha. Mässan är över. Det kändes som om vi tog det sista imorse, när vi var med i TV4 och pratade böcker. Album fick relativt lite TV-tid, men vi är nöjda ändå.

Den här mässan var lite annorlunda på många olika sätt. En påtaglig skillnad var förstås att jag hade producerat något. Ja, inte bara jag, men det kändes annorlunda att vara på mässan för mig på grund av att vi släppte ”Album”. Det fanns en produkt att visa upp.

Jag var också tillfrågad om att göra flera olika monterframträdanden hos andra, för att prata om annat än just ”Album” och det var roligt och hedrande det med. Nytt och annorlunda. Jag vill göra mer sådant nästa år! T ex pratade jag framtidens journalistik i Aftonbladets monter, det var jätteroligt och lite nervöst.

Det tog kanske lite fokus och tid från bloggandet tänker jag, men jag försökte så gott det gick och är nöjd med antalet blogginlägg jag hann producera.

Onsdag: Bokhora utsågs till en av bokbranschens 50 mäktigaste lagom till resdags. Vi kom ner till Gbg ganska sent på kvällen, en snabb middag för Daniel och mig och jag åt räkmacka på Incontro. Det blev inte så många fler räkmackor, men det visste jag inte då. Skönt att bo på Gothia, nästa år är det ett måste, av flera skäl.

Torsdag: Jag gick på ganska många seminarier den här dagen, Svensk Bokhandel hade ett nyinsatt på morgonen. Om bokens framtid. Ganska talande för branschen att det var första ggn någon öht hade kommit på idén att diskutera ämnet. På 25 år… Sedan var det dags för montermingel. Vi träffade snabbt på Isobel, Elin, Isabelle mfl. Mycket trevligt. Var hos Atlas, Ordfront, Aftonbladet och förstås, uppe i trängseln hos Bonniers. Sedan blev det middag med ovan nämnda blogggäng, nu även ink. Rasmus Fleischer (ink i dubbel bemärkelse, hans bok ”Det postdigitala manifestet” kommer ju ut på Ink). Sedan Galagofesten och avrundning på Park. Som om man inte varit borta ett år ens en gång.

Fredag: Medverkade i ett seminarium den här dagen, vilket på något mystiskt vis tog mycket kraft, det var liksom en oro för att jag hade en tid att passa. Annars strosade vi mest runt och började planera inköp så smått. Klockan tre var det dags för seminariet om att publicera sig på eget förlag. Inte så ofta man sitter i samma panel som sin sambo, men det var roligt. Inte minst för att D sa bra och smarta saker. Det gjorde de andra panelmedlemmarna också, så det var mycket bra. På kvällen var det som vanligt svitfester. Förra året var jag på två, detta året var jag på tre. Jag undrar hur många sviter det finns på Park? Var up and running väldigt sent för att vara jag.

Lördag: Shopping. Jag köpte böcker hos Atlas på krita. Fint som snus. Marianne Höök-antologin, en tygkasse samt ”Att besegra fru J”. Gott så. Var ganska så trött hela lördagen. Jag ville väldigt gärna gå på Karolina Ramquists föreläsning, men krafterna tröt  och jag trynade hotellrum istället. På kvällen var det Norstedtsmiddag. Plura har gett ut en kokbok, så han lagade mat åt allihopa innan han spelade fyra låtar lite exklusivt för oss författare. Nej, jag skojar bara. Han hade inte lagat maten, men däremot spelade han live, det var väldigt coolt. Lite gammalt Eldkvarn bara sådär.

Söndag: Alla framträdanden var på söndagen kändes det som, jag hade tre stycken på rad och alla tre var roliga, men roligast var storseminariet. Kul att så många kom och lyssnade! Var också iväg och köpte muggar hos raringarna på English Bookshop. Nu har vi sex stycken Penguinmuggar, tre manliga och tre kvinnliga i jämställdhetens namn (det var D som var noga med det). Alla i orange. Vi var också till Trafiknostalgiska förlagets monter och införskaffade en väggkalender för 2010, bland annat. Jojo. Sedan åkte vi hem. Då var jag trött.

Jag har för övrigt läst tre böcker under mässan, vilket nog är nytt rekord.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *