JoLs 2009

Årets aktuella böcker: TVÅ. Jag tror inte att det kommer att hända mig igen, för jag är ju inte Petrus Dahlin. Fick vara där med både ”Tänk om det där är jag”, enskild författare,  och ”Album”, gruppförfattare. Skitcoolt!!

Årets bästa seminarier som medverkande: Jag har tre stycken extra bra.
1) En författarduell mellan mig och Katarina von Bredow i Bokburen. Det blev inte alls duelligt, jag kände mig väldigt hyllad. Fatta att queen of pirrig ungdomskärlek sitter och säger att hon kastat sig över alla mina tre böcker och älskat dem, och sen drar det ena exemplet efter det andra på varför? Mhm. Jag bara ”men jisses, ställ en fråga nu!” efter några minuters generat lyssnande. Det var ju rätt speciellt.

2) Bokburen igen, jag och Gunnar Ardelius pratade om skrivande. Rätt mycket om vad som är ett normalt beteende och inte. Det blev också ett bra samtal.

3) Vårt Album-seminarium med Håkan Bravinger. Roligt och dynamiskt!

Årets seminarier som besökande: Det med Gunilla Molloy om ”Makt, mening och motstånd” och det med Lena Sundström om ”Världens lyckligaste folk” och det med Myrios = Åsa Lundholm, Martina Lowden och Amanda Svensson. Superintressanta alla tre!

Årets roligaste middag: Kanske den första med Rabén där jag satt tillsammans med bla Torbjörn Flygt, Peter Arrhenius, Petrus och Cecilia. Gud, vad vi skrattade. Det var också kul på Norstedts-middagen med Eldkvarn, och Helena v Z, Kajsa Ingemarsson samt Bodström. En fin lineup där med.

Årets tröttaste kväll: Den andra, fredagen, på Park. Satt bara och tittade, orkade ingenting. Dagen efter tog jag en siesta på eftermiddagen, det var smart.

Årets match: Författarlandslaget som tyvärr förlorade mot Norge. Hmf. Men det var en bra match innan det!

Årets lunch: Tack loungen, tack tack tack för varm och god mat alla dagar! En lättnad att kunna äta där.

Årets sjukdom: Nej, inte svininfluensan utan ögoninflammationen. Först massa snack om Daniel Sjölin i solbrillor och sen kom den där Andreas Carlsson från Idol med samma grej. Jag såg också Björn Ranelid i solbrillor halv tolv på kvällen, inomhus, men jag tror inte han led av ögoninflammation. Han var nog bara Björn Ranelid.

Årets bokinköp: 0.

Årets läsning: 0 sidor i 0 böcker. Har inte hunnit / orkat mellan programmen och förflyttningarna.

Årets tygpåsar: 2. Atlas ”Jag är en kritiker” och Norstedts ”Vår kokbok”. Välkommen hem, darlings.

Årets miss: Inte en enda räkmacka för mig i år. Se lunchen ovan.

Årets roliga bloggträffar: Först kom Bokfreak fram och presenterade sig, sen kom tonårsboken, sen kom en gullig skoltidning (inte blogg) med några frågor. Sweet! Och jag är ju så imponerad av alla som törs göra det, för jag är en mes i såna här sammanhang.

/ JoL

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *