Bokmässan 2011 – JoÖ

Alltså. Den här mässan var ju lite kortare än vanligt. Men i alla fall. Förra året tyckte jag att jag hade för lite programpunkter för egen del och efterlyste något mer att hålla fast vid. I år blev det en panel, tre radioprogram, en intervju (med tidningen Gaudeamus som ville veta lite mer om bokhora och mig) och en prisutdelning. Och så förstås lansering av en ny bok.

Lagom.

Det här året var barnet större och några nannies hade vi icket med oss, så det var lite meckigare alltsammans. Det ledde till att jag:

  • Aldrig gick utanför dörren på hela tiden. Från det att vi kom på onsdag kväll till det att vi åkte hem på lördag eftermiddag, var jag innanför Gothias väggar.
  • Inte gick på ett enda seminarium men köpte böcker som aldrig förr eftersom montertravande var enklare att genomföra.
  • Inte ens var på Park på ”min” utekväll. Istället var jag pruttfull (i brist på bättre beskrivning) inne på Heaven 23. Kändes nästan som 2007 där ett tag.
  • Tillbringade mycken tid i barnboksmontrar och på Barnens Torg. Det var kul!
  • Tvingade eminente nobelpristagaren Vargas Llosa att stanna på varje våningsplan när vi åkte hiss ihop, pga triggerhappy son som stod för nära hissknapparna. 20 våningar. Många.
  • Bara åt en enda räkmacka (som införskaffades via roomservice).
  • Flög till mässan istället för att åka tåg (tid och pengar) och därmed missade Gudrun Sjödéns tygkassar som ALLA twittrade om.
  • Läste ovanligt mycket eftersom jag var hemma tidigt om kvällarna.
  • Släpade med mig barnet på diverse happenings medan pappan var upptagen med sin boklansering.
  • Sade nej, nej NEJ ovanligt många gånger under de här dagarna. Jag är annars en ja-person. Bara inte tillsammans med ungen.

Är ändå nöjd med mässan, främst att jag köpte såpass mycket böcker (6 stycken). Egentligen borde jag inte vara nöjd över det faktum eftersom familjens bokhyllor redan svämmar över, men det var ju så bra böcker!

Det var också kul att gå och botanisera bland montrarna på ett sätt som jag inte gjort tidigare år. Alltså verkligen kolla igenom utbudet. Fokus har alltid legat på annat men nu tog jag mig tid. Och kom hem inte bara med många nyinköp, utan även en diger ”to buy”. Det finns så många små pärlor som är lätta att missa under ett event som bokmässan.

Nästa år tänker jag att det ska bli mer fokus på boklansering igen, kommer med nytt då. Eller, den kommer till sommaren men jag hoppas det ska bli lite fuzz och buzz på mässan också.

Det här inlägget postades i Bokmässa av Johanna Ögren. Bokmärk permalänken.

Om Johanna Ögren

Jag är född och uppvuxen i Tornedalen men bor i Stockholm sedan många år. Jag älskar biografier, allra mest musikerbiografier, men är inte alls förtjust i skräck. Jag förutom bokhora så driver jag flera stora bloggar och har startat tidningen Gadgette - en tekniktidning för kvinnor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *