Bokmässan 2010: JoÖ

Av flera anledningar var det här en annorlunda mässa. Hade ju med mig barnet, så det var en grej. Men också att jag faktiskt inte hade ett enda gig i år. Först tyckte jag det var skönt, men i efterhand hade jag nog velat ha något att hålla fast i.

Barnpassningen löste vi genom att ta med min mamma och min syster som nannies. Fast det var svårt att slita sig från barnet trots allt, vi gillar ju honom. Men vi hade möjlighet att gå på seminarier och vara ute på kvällarna (mamma och Tage är lika kvällströtta så de trynade på hotellet), vilket var bra. Tyvärr nyttjade jag seminariedelen ganska dåligt, jag liksom ville hänga med nanniesarna hela tiden ändå. Så ja, det kan man utnämna till förväntningen som sprack, att jag inte gick på fler seminarier.

så, lite årets:

Årets seminarium: Jag var ju bara på en kort och en lång, den långa var urtrist, det var Erica Jong, som hade kunnat vara så bra om inte Cecilia Hagen hade varit en ganska dålig samtalsledare. Idag läste jag intervjun som Hagen gjort med Jong i söndagstidningen (Expressen) och det var fanimej samma som seminariet, ord för ord. Cecilia Hagen gick verkligen inte utanför manus. Urtrist.

Men så var jag på ett kort och det var Christina Stiellis, och jag blev så sjukt pepp på boken hon skrivit – ”Jag älskar dig inte”. Precis som man ska känna efter ett seminarium.

Årets klänningar: En svart secondhand i lite fyrtiotalsstuk nästan. Nöjd med den, sedan hade jag en svart från Minimarket andra dagen. Helt ok. Avslutade med en i leopard, som tyvärr är lite för kort.

Årets bokinköp: Alla i familjen fick varsin bok. Anders Pihlblad, Petina Gappah och Tove Jansson stod för författerierna.

Årets räckmackor: Jag betalade för nio stycken faktiskt, det är nog nytt rekord.

Årets snackis: Det var ju Knausgård då. Överallt och ingenstans snackades det om honom tycker jag. Och alla såå imponerade. Ska självklart läsa. Sen.

Årets försvunna monter: Där vi 2008 letade halvt ihjäl oss efter English Bookshop, 2009 efter Trafiknostalgiska, var det nu en monter med tornedalsfokus som gäckade oss.

Årets läsning: ”Drevet” som jag verkligen gillar. Hann nästan klart. Läste också Muminboken för min allt mer självständige son.

Årets tygkasse: De fina från NoK, med gammgubbe på. Plus den man fick om man köpte seminariekort, som det stod ”Kasse” på. Gillar.

Annars var mycket som vanligt, alla var där de brukade vara. Nästa år ska det bli fler seminarier, nanniesarna fick också blodad tand och ska återkomma.

Det här inlägget postades i Bokmässa av Johanna Ögren. Bokmärk permalänken.

Om Johanna Ögren

Jag är född och uppvuxen i Tornedalen men bor i Stockholm sedan många år. Jag älskar biografier, allra mest musikerbiografier, men är inte alls förtjust i skräck. Jag förutom bokhora så driver jag flera stora bloggar och har startat tidningen Gadgette - en tekniktidning för kvinnor.

4 reaktion på “Bokmässan 2010: JoÖ

  1. Pingback: Samlad | Christina Stielli

  2. Håller helt med dig om Cecilia Hagens minst sagt pinsamma artikel. Vi lämnade seminariet med Jong med skammens rodnad. Tyvärr hade vi inte möjlighet att gå på något annat med henne men det är bara att hoppas att hon inte tror alla i Sverige är lika taffliga som Hagen.
    Skämskudden blev ett måste!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *