Bokmässan 2010: JoL

Årets aktuella böcker: En, ”Saker som aldrig händer”.

Årets bästa seminarier som medverkande: Jag var med i tre, dels som moderator och dels som mig själv. Det bästa var kanske det med ALMA-vinnaren Kitty Crowther för det hade jag tänkt på och förberett så mycket innan (var moderator). Bildvisning att fixa och allt sånt. Och så skönt sen när det gick bra, alla medverkande var nöjda, arrangörerna var nöjda.
Gillade också det 10 mins monterprat jag hade med Kitty. Helt enkelt, jag gillade Kitty!
Sen var det mina två andra seminarier, det om förort vs innerstad med Eva Susso och Denise Rudberg, och det om flickböcker med Eva igen och Agneta Edwards. Jag gillade de också!

Årets seminarier som besökande: Helt klart det med Knausgård. GUD SÅ BRA. Gjorde ett avsteg från min vanligtvis blyga approach och berömde Annika Persson som pratade med honom. Tyckte hon gjorde ett skitbra jobb, och han var ju fantastisk som väntat.
Som runner-up kommer det med Mikael Niemi där han pratade om ”Skjut apelsinen” och visade upp bonusmaterial – hans mammas gamla städrock som han snott till boken!

Årets roligaste middag: Den med Rabén för jag satt på ett så himla bra hörn, och hade Mikael Niemi mittemot som kronan på verket. Shit, vad jag gillar honom! Jag visste att han skulle vara en bra och underhållande pratare, men han var också en superb lyssnare. Och snäll och ödmjuk och vänlig. Åh, alltså!
Måste också säga att Peter, Inger, Lisa och Anna-Lena var fantastiskt sällskap de med på denna middag.

Årets tröttaste kväll: Fredagen.

Årets match: Missade författarlandslaget för vi pratade på bloggcaféet då och det var så roligt att vi pratade och pratade tills mässan stängde. Så kan det gå! Men Sverige vann med 3-1 och det var ju bra.

Årets lunch: I loungen var det tema julbord för att det lanserades en julkokbok. Nej, jag skämtar inte. Jag har ätit julbord (laxar, sillar, ostar, det småvarma, Janssons) i tre dagar. Man blev less. Fattar inte hur de tänkte, för jättemånga äter ju där varje dag. Kunde de inte ha varierat?

Årets sjukdom: Baksmälla?

Årets bokinköp: 1 på Pocketshop på tågstationen i Gbg innan hemresan. Zac O’Yeahs ”Summan av kardemumman” + en tygpåse med Carl Johan De Geer-tryck. Den kostade bara 29 spänn!! Som bonus så kände tjejen i kassan igen mig och sa att hon gillade mina böcker jättemycket. Snacka om bra bokmässeavslutning.

Årets läsning: Precis som förra året är det 0 sidor, förutom kanske 10 nu på tåget hem i Kristina Sandbergs ”Att föda ett barn”. Den verkar så bra, men jag var för trött.

Årets tygpåsar: Se ovan.

Årets miss: Missade Maria Svelands miniseminarium med Erica Jong, bittert. Missade inte det stora där Cecilia Hagen pratade med Jong. Det hade jag så här i efterhand såååå gärna missat.

Årets roliga bloggträffar: Tonårsboken, och sen det bloggcaféet som enbokcirkelföralla fixade där jag och Jess pratade. Jättetrevligt!!

Årets sport: Ja, nu sportades det! Äntligen! Har morgonsimmat tor-lör på Valhallabadet och det var helt perfekt. 50 spänn i inträde, jättefint och fräscht, lite kallt vatten som var mycket bra n¨r man (jag) var lite bakis. Kommer absolut fortsätta med detta när jag är i Gbg.

Det här inlägget postades i Bokmässa av Johanna Lindbäck. Bokmärk permalänken.

Om Johanna Lindbäck

Jag kommer från Luleå men har bott i Stockholm sen 1999. Förutom att läsa massa böcker så skriver jag ungdomsböcker själv också (på Rabén&Sjögren). Du kan läsa mer om mitt skrivande och allt sånt här. Sen är jag även lärare i svenska och engelska på en gymnasieskola i Nacka utanför Stockholm.

5 reaktion på “Bokmässan 2010: JoL

  1. Pingback: Le bokmässa 2010 « Johanna Lindbäck

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *