Bokmässan 2010: Jessica

Dags även för mig att summera bokmässan 2010.

Mässans räkmackor: En på Heaven23 och en på Le Pain Français.

Mässans middag: Bokhoremiddagen på Basement. Fantastisk mat, service och sällskap. Synd bara att Helena inte var med.

Mässans bokbloggare: Var så många att jag inte vågar lista någon alls för att inte missa någon. Men åh vad roligt att få ansikten på alla dessa bloggare. Bokbloggscaféet var verkligen en succé som jag hoppas upprepas även nästa år.

Mässans paparazzifotograf: Jag. Har mobilbloggat från de senaste 4 mässorna, men aldrig tidigare så galet många bilder.

Mässans träning: Körde  en timme på hotellgymmet både fredag- och lördag förmiddag.

Mässans klänning: Min Karen Millen-klänning var dels sjukt bekväm och snygg + jag har sällan fått så många komplimanger för ett klädesplagg. Det gjorde att jag valde ha på mig den två kvällar av tre. Borde kört den på lördagen med 🙂

Mässans bokinköp: Det blev bara en endaste inköpt bok: ”Händelser ur den omedelbara overkligheten ” av Max Blecher. Hade sparat shoppingen till söndagen men pallade inte gå dit då.

Mässans seminarium: Lyssnade till 20 min Jong och Svedland som var riktigt bra och sedan 45 minuter med grymma Stig Sæterbakken. Oj vad jag ångrar att jag inte köpte Stigs gamla böcker på mässan som jag hade tänkt.

Mässans roomie: Delade hotellrum med Petra, men vi hade så olika tider att vi egentligen mest sågs på Park.

Mässans snygging: Alla var rörande överens om att det var Knausgård. Även jag kommer nog läsa…

Mässans bekvämaste: Jag. 1:a klass X 2000 både dit och hem. Hotell på krypavstånd från Park. Sovmorgon varje morgon. Det var dyrt, men det lönade sig eftersom jag inte var helt utsliten och sjuk när jag kom hem.

Mässans sjukdom: Förra året var jag galet förkyld och blödde dessutom näsblod när jag skulle upp på scen en av dagarna. I år höll jag mig frisk och kom hem utan andra skavanker än lite heshet och ett litet, litet skavsår. Tyckte även alla andra verkade vara lite friskare än vanligt.

Mässans alkoholintag: Var nog rätt så högt, men klarade mig utan baksmälla en endaste dag. Kan ha att göra med att jag åt en 7-eleven-croissant till nattamat och att jag var noga med att ha käkat innan jag började dricka. Har lärt mig sedan 2008.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *