Över nu

Det är över nu. På Twitter åker ännu de sista entusiasterna tåg hem från Göteborg och det finlandssvenska planet har lyft.

Nästa år är fokuslandet Rumänien, tror att Lillejo kommer fladdra efter Cartarescu då (orka göra fladder på a på tfnen). Det blir fint!

Blogger’s Inn Rubinen

Jag hade den trevliga turen att få bo i sviten Blogger’s Inn på Rubinen under mässan. Första natten var bestämd sedan länge, andra natten skulle jag egentligen ha bott i ett vanligt enkelrum, men då tjejen som skulle bo i sviten den natten blev sjuk fick jag bo kvar 🙂 Superfint och helt sanslös utsikt över Avenyn från takterrassen utanför. Man kan som bloggare ansöka om att bo där om man har nått bloggrelaterat för sig i Göteborg. Sviten är dessutom inredd av en bloggare: Frida på Trendenser, som vann Aftonbladets Stora Bloggpris samma år som vi på Bokhora vann (i var sin kategori).Colm Tóibin

Kan man också avsluta mässlördagen med. 17:30 i Svenska Kyrkans monter Se Människan. Colm pratar om vad som händer i en familj där en författare föds.

Värdigt avslut på dagen må jag säga! Colm är ju den här mässans stora stjärna lite känns det som. I alla fall för kulturredaktörerna som twittrar lyriskt i hans kölvatten.

Sex Pistols

Aftonbladet avslutar kungligt: Andres Lokko och Martin Aagård ska diskutera varför punken fortfarande är relevant. Sex Pistols ”Never mind the bollocks” fyller 35 i år och hyllas m box.

Låter roligt även om jag tycker det finns mycket roligt att säga om svensk punk, inte minst i ett samtal med Unni Drougge. Det vore ett drömsamtal att lyssna på!

17:30 dårå, i Aftonbladets monter. Ej Unni, men väl två män. Det blir nog okej.

Glömde fota pga så gott men:

Den som har ytterligare en natt på Gothia, lyssna:

Fläder och vaniljyoghurt med olika slags nötter. Ta en normalstor skål, nötterna mättar. Onödigt slösa allt krut här.

Frallor, passa på att ha gurka på om din man hatar gurka så mycket att ni inte kan ha det hemma. Gurka och leverpastej är gott ihop. T ex. Skippa marmelad, satsa på sylt till våfflan istället.

Löskokt ägg, men bara ett.

Känn den härliga sältan från ostarna. Man kan göra en liten avslutande ostbricka innan det söta. Om man ej på tjocken är.

Smacka dit en våffla on top. Grädde och sylt.

Avsluta med ett par melonskivor. Var snabb på att scanna borden på din väg genom lokalen så du får DN Kultur och GP, det tipset borde komma tidigare men kom på det nu.

Dryck: äppeljuice. Kaffe om du ej är gravid och börjar spy av kaffesmak.

Smyg ner ett äpple i väskan. Skitbra att ha.