Bäst och sämst – Johanna Ö

Bäst: Mitt samtal med författarinnan till Vikingaliv. Det var så oerhört roligt och trevligt och jag ville verkligen inte kliva ner från scenen! (det ville jag aldrig, men allra minst denna gång och därför, vi pratade över de 15 minutrarna som var avsatta). Kristina Svensson är också biografifreak, precis som jag. Men också fick hon mig att återfå lusten till Selma Lagerlöf och andra gamla svenska författare. Ett härligt samtal med en otroligt trevlig person!

Och sedan den äldre dam med tillhörande rullator som ville köpa min bokhorepin – I love you! (det var visserligen en ära att få ge bort den till Jessika Gedin även om jag nu sörjer och saknar den litegrann) Så fint när också en äldre dam kan uppskatta det vi gör och dessutom vårt namn!

Sämst: Ja, precis som Johanna K tycker jag att det är så outsägligt SORGLIGT att vi i så många fall inte fick chansen att samtala och förklara bakgrunden till vårt namn. Att alla inte gillar, det köper jag. Diskussionen som då uppkommer, den välkomnar jag.

Men detta otrevliga sätt att komma fram och gapa spydigheter och sedan pipa iväg snabbare än alla mina avlöningar när jag vill bemöta, förklara och diskutera. Det kan jag bara inte godta. Tyvärr.

Sådan tur att den delen av mässan inte var den dominerande. Istället alla coola och härliga författare, bloggläsare och bokälskare. Sweet as candy.

/Johanna Ö

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *